Bachata bootcamps op elk niveau: van beginners tot gevorderd. Breng jouw Bachata naar een hoger level! Veel persoonlijke aandacht van ervaren instructeurs.

Bootcamp agenda

Dit zijn de bootcamps van 2017, deze lijst wordt gedurende het jaar aangevuld.

 • 30 sep – 1 okt: Weekendbootcamp Bachata Beginners, Hoofddorp
 • Nog geen datum: Weekendbootcamp Bachata Intermediate 1, Hoofddorp

Voor een omschrijving van de bootcamps, scroll naar beneden.

Weekendbootcamp Bachata

Breng jouw Bachata dansen in 1 weekend naar een veel hoger niveau!
 • De behandelde lesstof staat gelijk aan een 10 weekse cursus.
 • Eén weekendbootcamp combineert de bootcamps Beginners 1 t/m 3 of Intermediate 1 t/m 3.
 • Twee dagen les van 11 uur ’s ochtends tot 4 uur ’s middags.
 • Beide dagen een lunch met brood, beleg, vers fruit, groenten en drinken.
 • Elk uur een kleine pauze.
 • Kleine groepen, dus veel persoonlijke aandacht.
 • Les van ervaren docenten.
 • Een heerlijk, leerzaam weekend in een gezellige groep!

Kosten: € 110,- per persoon/ € 200,- per koppel.

Inschrijven

Schrijf je in voor de bootcamp

Over onze bootcamps

Een workshop is natuurlijk leuk, maar om echt je dansrepertoire uit te breiden, is wat meer nodig. Veel dansscholen in Nederland verzorgen nog geen goede Bachatalessen en focussen zich enkel op Salsa. Absoluut zonde! Want ook Bachata kun je zo basic of ingewikkeld maken als je zelf wilt.

Wij organiseren bootcamps van verschillende niveaus: van complete beginners, tot zeer advanced! In een uur of drie leer je een hoop figuren en voetenwerk, die je dans een niveau hoger tillen. Ook wordt er gelet op techniek, styling en inspelen op de muziek (musicality).

Waarom een bootcamp van Bachata NL?

 • Kleine groepen, dus veel persoonlijke aandacht!
 • Wij streven altijd naar een goed man/vrouw evenwicht.
 • Goede instructeurs met veel ervaring als docenten, social- en showdansers.

Welke Bachata bootcamp past bij jou?

Bachata beginners 1 t/m 3. Deze weekendbootcamp is geschikt voor hen die nog (vrijwel) geen ervaring hebben met Bachata. Allereerst worden de verschillende Bachata basispassen behandeld. Om een idee te krijgen van hoe wij les geven, klik hier voor ons filmpje waarin wij de basispas uitleggen. Ook worden de verschillende danshoudingen behandeld en wordt er aandacht besteed aan de opbouw van de muziek. Vervolgens leer je de belangrijkste Bachata figuren, die tevens een basis vormen voor de meer ingewikkelde figuren in de Intermediate bootcamp. Tot slot leer je een hoop Dominicaans voetenwerk, wat natuurlijk niet mag ontbreken. Na twee dagen hard ‘werken’ dans je met een hele hoop nieuwe kennis naar huis!

Bachata intermediate 1 t/m 3. Deze weekendbootcamp is geschikt voor hen die al behoorlijk wat Bachata ervaring hebben. Een goede beheersing van de verschillende basispassen en enkele draaien is wel vereist. Tijdens deze bootcamp leer je leuke, originele figuren die je op feesten toe kunt passen (deze figuren zijn ‘leadable’). Tevens besteden we tijd aan wat lastiger voetenwerk. Om een idee te krijgen van watvoor figuren en voetenwerk je kunt leren.

Bachata Masterclass. Veel ervaren Bachata dansers kunnen nergens meer terecht voor lessen, omdat er weinig animo is voor het hoge niveau (en bootcamps dus niet doorgaan) of omdat dansscholen te makkelijke bootcamps samenstellen, die meer bij het niveau intermediate thuishoren. Vandaar deze masterclasses! Geschikt voor de ervaren Bachata danser die snel oppikt en heel veel wil leren! Je gaat naar huis met indrukwekkende, originele figuren.

Musicality – Bachata Breaks. Alle moderne Bachata nummers hebben ze: breaks. Zo vaak nog zie je mensen heerlijk dansen, maar ze missen de break. En dat terwijl dat juist dé momenten zijn om wat indrukwekkends te doen. Tijdens deze bootcamp leer je verschillende moves (zowel solo en als koppel) om uit te voeren tijdens deze breaks… echte eye catchers! Daarnaast wordt aandacht besteed aan de verschillende instrumenten waaruit de Bachata muziek bestaat en hoe je hierop kunt dansen.

Bachata Lady Styling. In Salsa wordt lady styling al lang erkend als een belangrijk onderdeel van de dans. Bij Bachata is dit echter nog wat achtergebleven. Veel vrouwen willen dolgraag wat extra’s aan hun Bachata toevoegen, sexy en toch classy. Dit is je kans! In een gezellige omgeving met een groep dames leer je hoe je je als vrouw mooi op de Bachata kunt bewegen. Je leert niet alleen een choreo die je daarna nooit meer toe zult passen. Nee… je krijgt opties waar je ook echt wat mee kunt in het sociale danscircuit!

Inschrijven

Schrijf je in voor de bootcamp

Ingeschreven, wat nu?

U ontvangt binnen 24 uur een e-mail met daarin alle informatie m.b.t. de bootcamp (adres, betaalgegevens, parkeren, etc.) Let op: Het kan zijn dat deze e-mail in uw ongewenste e-mailfolder terechtkomt. Kijk ook even daar voor de zekerheid.

Bachata dansen | Bachata lessen | Bachata bootcamps | Dansbootcamps | Danslessen | Snel Bachata leren

Cursisten beoordeling
Beoordeling
4.5 based on 15 votes
Organisatie
Bachata NL
Product
Tweedaagse Bachata Bootcamps
Kosten
EUR 110
Beschikbaarheid
Available in Stock