Elk jaar worden in februari in Madrid de Bachata wereldkampioenschappen georganiseerd, zo ook afgelopen weekend. Op zaterdag 14 februari namen koppels uit alle hoeken van de wereld het tegen elkaar op in twee rondes: een improvisatieronde en een choreografieronde. En net als veel van de afgelopen jaren, ging ook dit jaar een Spaans koppel met de winst naar huis: Ronald en Alba.

 

Ronald Castro & Alba Sánchez

Ronald Castro danst al van jongs af aan. Hij komt van origine uit Colombia, maar woont sinds 2001 in Spanje. Zijn partner Alba Sánchez is Spaans van origine en werd geboren in Elche, vlakbij Alicante, waar ze momenteel haar opleiding afrond aan de universiteit. Alba is getraind in klassiek ballet en maakte slechts drie jaar geleden de switch naar Salsa en Bachata. Samen geven Ronald & Alba les in Alicante.

 

CategoryBachata Nieuws, blogs
Write a comment:

*

Your email address will not be published.