For English version, click here.

Op zondag 9 februari waren Jorge Ataca en Tanja la Alemana in Nederland voor het Amsterdam Salsa Festival. Wij spraken met hen in hun hotel in Amsterdam, vlak voor de première van hun nieuwe bachata show Odio. Ook spraken we met het derde lid van het Island Touch team: El Tiguere del Mambo.

Hieronder lees je wat algemene informatie over de Island Touch leden. Wil je echter meer weten – hoe zij elkaar ontmoetten, hoe hun nieuwste show tot stand kwam, etc. – bekijk dan snel ons interview!

Jorge Ataca

Jorge Burgos werd geboren in Puerto Rico op 23 januari 1985. Als kind droomde hij er al van om een beroemd baseball speler te worden. Na de middelbare school ontving hij op deze manier dan ook een kleine beurs om te studeren aan de Saint Leo University in Tampa, Florida. In 2006, nog tijdens zijn studie, kwam Jorge voor het eerst in aanraking met Salsa toen hij in Tampa naar een club ging. Hij ging lessen volgen en al acht maanden na zijn eerste les, werd hij zelf instructeur. Na het afstuderen van Saint Leo University met een degree in Business Management moest Jorge een keuze maken: baseball of Salsa. Salsa it was. Hoewel Jorge en zijn huidige partner Tanja eerst focusten op Salsa, werden zij als Bachata dansers beroemd met hun show Te Extraño in 2008.

Jorge’s favoriete snack is chocolade. En als hij een dier was, zou hij naar eigen zeggen een aap of een vogel zijn. Als hij één ding mee mocht nemen naar een onbewoond eiland, zou hij zijn telefoon meenemen.

Tanja la Alemana

jorge tanja kleinTanja Kensinger werd op 22 maart 1986 geboren in Duitsland en emigreerde in 1996 naar de VS. Haar bijnaam ‘La Alemana’ is Spaans voor ‘de Duitser’ er verwijst dus naar haar afkomst. Tanja wilde als kind al danseres worden. Haar moeder danste professioneel en van jongs af aan volgde Tanja al lessen in ballet, jazz, rock&roll en nog veel meer. In  2005 kwam Tanja voor het eerst in aanraking met Salsa. Al in 2006 gaf ze lessen over de hele wereld. Sinds 2008 vormen zij en Jorge een danskoppel. Wil je weten hoe zij elkaar hebben leren kennen? Check dan ons interview!

Tanja’s favoriete snack zijn koekjes met melk. Als ze een dier zou zijn, zou ze een olifant zijn, omdat haar moeder daar erg van houdt. Ze zegt er wel bij dat olifanten een heel goed geheugen hebben en zijzelf niet. Naar een onbewoond eiland zou ze een satelliet telefoon meenemen.

El Tiguere del Mambo

Rudi Lopez werd op 19 augustus 1978 geboren in de VS. Zij moeder is Puerto Ricaans en zijn vader Dominicaans. El Tiguere groeide op met muziek en ging al op jonge leeftijd met zijn moeder dansen in het New Yorkse uitgaansleven. Naast Mambo en Bachata dansen, houdt el Tiguere zich ook bezig met DJ activiteiten voor Island Touch Dance Company, waarvan hij samen met Jorge en Tanja eigenaar van is. Momenteel heeft El Tiguere vier danspartners, waarvan één zijn verloofde.

El Tiguere’s favoriete snack is pizza. Als hij een dier was, zou hij (uiteraard) een tijger zijn en als hij één ding mee mocht nemen naar een onbewoond eiland, dan zou dat zijn verloofde Julianna zijn.

Wij spraken El Tiguere ook nog apart om wat meer van hen te weten te komen. Check snel het interview met El Tiguere!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.