Je kunt er al bijna niet meer omheen, de nieuwe sensatie in Bachata-land: Griss Acosta! Hoog tijd om deze man wat beter te leren kennen. En hoe kan dat nou beter, dan met een ouderwets vriendenboekje!

 GrissVriendenboekje2

Jorge Acosta werd geboren in de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek, Santo Domingo. Al op jonge leeftijd had Griss passie voor zijn muziek. Hoe kon het ook anders, met zoveel muzikaliteit in de familie? Griss is namelijk de kleinzoon van de merengue artiest ‘Guandulito‘ (= groene ogen). De bijnaam ‘Griss’ is een eerbetoon aan de mooie grijze ogen van zijn dochtertje Adrianna. 

Naast zanger, is Griss ook een professioneel danser en choreograaf. Deze talenten vielen al snel op in de Dominicaanse Republiek en 13 jaar geleden (2001) besloot Griss daarom dan ook om naar de VS te emigreren. Daar maakte hij deel uit van de band Banda Tuya (= de jouwe).

GrissKlein

Vervolgens stortte Griss zich vol overtuiging op zijn opleiding tot zanger aan het New Yorkse conservatorium. In 2012 kwam zijn eerste album Llorar por El uit. Naast de nummers Tu Vacilancome en Vivir sin Ti staat op dit album uiteraard ook zijn grootste hit Bailar Contigo (=dance with you).

Wij namen contact op met Griss en mogen zijn muziek gebruiken voor ons volgende figuur van de maand! Tot april is Griss nog in Nederland. Hij zal onder andere optreden bij Chicoleo in Schevingen (14 maart) en bij Backstage Almere (22 maart). Zorg dus dat je erbij bent voordat hij weer naar de Dominicaanse Republiek gaat!

Categoryblogs, Interviews
Write a comment:

*

Your email address will not be published.