Afgelopen vrijdag (14 februari) werden in Madrid de Bachata wereldkampioenschappen gehouden. Nadat in 2012 en 2013 de Spaanse Daniel & Desirée de prijs in de wacht sleepten, was het deze keer de beurt aan de USA. Even tijd dus om de winnaars Uriel & Vera wat beter te leren kennen!

Uriel Garcia komt van origine van de Dominicaanse Republiek en woont momenteel in Philadelphia, USA. Sinds 2005 danst Uriel professioneel. Hij startte bij Art in Motion Dance Company, waar hij werd getraind door zijn broer Darlin. Uriel’s specialismes zijn lifs en tricks. Naast professionele danser is Uri ook instructeur en reist hij de hele wereld over.

UriVeraUSAVera Rowe werd geboren en groeide op in New York City, USA. Ze studeerde aan La Guardia High School of the Arts and Performing Arts, waar ze focuste op klassiek ballet en moderne dans. Vervolgens was Vera een professioneel gymnast voor Penn State University. Haar technische gymnastiek achtergrond is ook nu nog terug te zien in haar dans.

Uriel en Vera dansen pas een ruim jaar samen, maar hebben al vele titels op hun naam staan. In 2013 wonnen zij de eerste plaats in de World Salsa Summit Professional Cabaret Division en nu kunnen zij ook de titel World Bachata Masters aan hun cv toevoegen.

Categoryblogs, Community
Write a comment:

*

Your email address will not be published.