joansoriano18v
Afgelopen november waren wij aanwezig bij de Bachata workshop van Carlos Cinta, georganiseerd door Dance2Go. Wij hadden enorm veel zin in deze workshop van de Bachata legende en ik was zelfs een beetje bang dat we zijn advanced workshop niet bij zouden kunnen benen.

Wat wij niet wisten, is dat meneer Cinta sinds enkele jaren een heel nieuwe weg in is geslagen! Hij is niet langer de man van de flitsende figuren, hij focust zich nu op de muziek en de echte authentieke Bachata. En hier hoort natuurlijk echte authentieke muziek bij. Geen artiest past beter in die omschrijving dan Joan Soriano.  

Joan Soriano werd geboren in de Dominicaanse Republiek en groeide arm op. Zingen en muziekmaken was voor hem een uitweg, een manier om zijn emoties te uiten. En dat deed hij al op de jonge leeftijd van 18 jaar. Veel van deze nummers zijn verloren gegaan, maar nu zijn ze bij elkaar gezet op een album! Dit album kun je niet op youtube vinden, maar alleen ter plekke bij de workshop kopen. So we did!  Deze vergeten schatten zijn nu te beluisteren op het speciale album La Fiesta De Candé.

Persoonlijk favoriet is het vierde nummer van het album, Solo Tu. Hoewel dit nummer ook op zijn latere album El Duque de la Bachata verscheen, is de versie die Soriano op La Fiesta de Candé te horen brengt vele malen mooier. Ook de nummers Para siempre en tu corazón dieniet eerder is uitgebracht, is werkelijk prachtig. Met de nummers Algo extraño en Cuento triste laat Soriano zien dat zijn muzikaliteit zich niet beperkt tot de Bachata, maar dat ook de Merengue hem goed ligt.

Beluister een fragment van het niet eerder uitgebrachte nummer Para siempre en tu corazón.

Enjoy!
joansoriano18v joansoriano18a

Categoryblogs, Muziek review
Write a comment:

*

Your email address will not be published.