joan-soriano-el-duque-de-la-bachata

Joan Soriano, ook bekend als de ‘Hertog van de Bachata’ is een bachatero die in de afgelopen jaren de hitlijsten wereldwijd heeft beklommen met zijn fantastische stem en gitaar skills. Geboren en getogen op de Dominicaanse Republiek, speelt Joan Soriano al bachata sinds zijn vroege jeugd. Voor hem was zijn muziek een manier om zijn bescheiden leven te verdragen en uiteindelijk te overwinnen.

Joan’s eerste wereldwijde album “El Duque de la Bachata’ werd uitgebracht in september 2010. Zijn bachata stijl brengt weer het gevoel van bitterheid terug van de originele bachata, vaak vergeten door de nieuwe Urban Latin Bachata groepen. Luisteren naar Joan Soriano’s muziek is als het luisteren naar de bachata gespeeld op de taverna’s en pubs van Santo Domingo decennia geleden.

Luisterend naar nummers als Vocales de Amor en Su lado de cama, kan je genieten van de pure klanken en prachtige melodieën van de gitaar en de korte geluiden van de bongo trommel. In nummers als Cal y arena en Mal Pensado, toont Joan aan dat zijn muzikale flair en veelzijdigheid als gitarist verder gaan dan het Bachata ritme door gebruik te maken van het ritme van de Merengue en de Tambora (ook bekend als de Bacharengue).

Hoewel Soriano’s nummers misschien niet zorgen voor vuurwerk en sexy moves op de dansvloer, zijn ze zonder twijfel de beste voor liefhebbers van de authentieke Bachata en het Dominicaanse voetenwerk. Heerlijk om naar te luisteren! Bekijk snel het filmpje van Joan Soriano en zijn broer Fernandito terwijl zij repeteren voor de opname van hun album.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3OwG0FT53Ag[/youtube]

Categoryblogs, Muziek review
Write a comment:

*

Your email address will not be published.