chicoleo2013-500euro
Winnaars Chicoleo Bachata Contest 2013

Na het succes van de voorgaande jaren heeft Chicoleo Latin Restaurant & Club in Scheveningen voor het zesde jaar op rij de Chicoleo Bachata Contest georganiseerd. Op 13 juli lieten bachataros en bachateras in drie ronden hun beste moves zien. Dit jaar bestond de driekoppige jury uit Gilbert Ismail, docent bij Club Fiera in Hoofddorp; Mireille de Vos, beter bekend als Bachata Junky en Bacha Rosa, dansschoolhouders in Den Haag en tevens de winnaars van vorig jaar!

In de eerste ronde werd de deelnemende koppels gevraagd om eerst een langzame en vervolgens een snelle bachata te dansen. Nadat het kaf van het koren was gescheiden, verliep de tweede ronde volgens hetzelfde principe. Echter volgde na het langzame en het snelle nummer ook nog een solo op een snel nummer voor ieder koppel. Vooral het Colombiaanse koppel Blake Velasco en Katherina Quinonez viel hierbij op door hun verbijsterende voetenwerk! Samen met twee andere koppels gingen zij dan ook door naar de finale.

chicoleo2013-01In deze finale ronde danste elk koppel op een nummer naar keuze. Winnaars Jimmy Teunis & Nienke Wevers dansten hierbij op het prachtige nummer You van Romeo Santos. Hoewel zij in de eerdere rondes de underdog leken te zijn, maakten zij in de finale grote indruk op de jury met hun originele figuren en het feit dat ze ook écht improvisatie dansten. De hoofdprijs van 500 euro kwam ook voor henzelf als een grote maar zeer welkome verassing!

De tweede plaats ging naar het geweldige danskoppel Richendel Inecia en Marissa Heikamp. Zij wonnen hiermee een professionele fotoshoot. De derde plaats was voor Blake Velasco en Katherina Quinonez en werd beloond met een bachata master class van dansschool Bacha Rosa in Den Haag.

chicoleo2013-2chicoleo2013-3

Check nu snel het filmpje van de tweede ronde van Jimmy Teunis & Nienke Wevers. Overigens zijn wij nog hard op zoek naar mensen die filmpjes hebben van de finale. Heb je ze zelf of ken je iemand die heeft gefilmd? Laat het alsjeblieft aan ons weten!

Foto’s: Sandra Bachata van Royal Bachata.

Categoryblogs, Community, Featured
Write a comment:

*

Your email address will not be published.